Поштована господо,
на бази понуђене платформе заједничке "коалиције" и већ обављених разговора са представницима СДС, СНС РС, СДС 1990, ДЕПОС, те прихваћених ових основних начела молимо Вас да се у року од мјесец дана изјасните писмено да ли желите да коректно, заједно и равноправно учествујете у овом пројекту.

1. СИТУАЦИЈА
На основу досадашњих искустава већине политичких субјеката, узимајући у обзир транзиционо вријеме у коме се налазимо, као и стање свијести и понашања грађана Републике Српске и БиХ, слободни смо Вам предложити иницијативу за заједнички наступ и политичко дјеловање на предстојећим парламентарним изборима 2010. године.
С обзиром на то да постоји опција и ванредних избора, то би овај пројекат требало што брже припремити како бисмо заједно били спремни организационо и кадровски за имплементацију у пракси ка крајњем циљу преузимања власти у РС.

2. КОНКРЕТНО
а) Све или већина опозиционих странака РС формирају заједничко централно руководеће извршно тијело.
б) Заједничку посланичку листу за парламент РС. (Статутом тог тијела или неким другим документом ће се ријешити број и мјесто на листи РС)
в) Централизовати заједничке ресурсе, финансије, трошкове и удио у власти.

3. ЗАДАТАК таквог политичког тијела РС би био да:
а) Обезбиједи финансирање коалиције
б) Стратегију промоције, сарадње и кампање, у коју би се укомпоновала и
       1. Алтернативна скупштина РС, комплетан невладин сектор РС
       2. Алтернативна влада РС, са УПП РС - послодавци РС
       3. Алтернативни предсједник РС
       4. ОПЕН - Омладински покрет Евро-напредне РС
       5. xxxxx - Посебна странка искључиво жена РС
       6. "CNN" - Потпуно нова и правно спремна ТВ "Централне Националне Новости" (покрива цијели свијет)
       7. "ВИКОМ" Телевизија
       8. "ВИКОМ" Радио
       9. Пријатељска сарадња са странкама и институцијама из Београда и Србије
    10. Пријатељска сарадња са странкама и институцијама из свијета (од Москве, Пекинга преко Рима, Париза, Берлина, Лондона до Вашингтона).
Већина ових потпројеката је припремљена и спремна за имплементацију.

Поштована господо,
уколико прихватате, онда Вас молимо да писмено доставите овлаштење и име личности која пуноважно може да учествује у даљњем раду иницијативног одбора.

Координатор за овај пројекат је мр сци. Винко Перић