РЕПУБЛИКА СРПСКА СРБИЈА Програмски циљеви
Статут
Други о нама


Преузмите пјесму "Република Српска"Погледајте видео "Република Српска"
Преузмите пјесму "Тамо далеко"Погледајте видео "Тамо далеко"
Преузмите пјесму "Склоните се с пута"Погледајте видео "Склоните се с пута"
Преузмите пјесму "Сигурна будућност"Погледајте видео "Сигурна будућност"
Преузмите пјесму "Гледај орле"Погледајте видео "Гледај орле"
Преузмите пјесму "Марш на Дрину"Погледајте видео "Марш на Дрину"
Преузмите пјесму "Плаче Дрина"Погледајте видео "Плаче Дрина"
Преузмите пјесму "Заједно"Погледајте видео "Заједно"
Преузмите пјесму "Христе Боже"

АКТУЕЛНОСТИ

Погледајте видео
 Саопштење за јавност
  Општи избори 2010.
          24.07.2010.
      Преузмимање видео садржаја!


 
 

Већи део руководства (интелектуалаца, радикала и оснивача "Српске радикалне странке Републике Српске" (Шешељ 1993. године, Република Српска) и пар стотина национално освештених грађана Републике Српске, осећајући потребу и патриотску обавезу да се чвршће организују у политичко-правном смислу, управо онда када је на помолу остварење вековног сна прекодринских Срба о својој држави. Дана: 20.03.1997. године је одржана Оснивачка скупштина Српске Напредне Странке Републике Српске у Бјељини. На скупштини је изабрано руководство на челу са председником Гораном Планинчићем. Судским рјешењем о регистрацији странке, правно су потврђени основни демократски програмски циљеви ове странке. У веома кратком року је основано 11 општинских организација и то: Бијељина, Требиње, Билећа, Пале, Брчко, Лопаре, Бања Лука, Приједор, Градишка, Кнежево и Нови Град. Променом руководства 01.06.2006. СНС РС заузима нови политички курс на бази проверених и реалних чинњеница, стања и ситуације, стављајући на прво место заштиту и очување РС, а не борба за власт. Већину својих активности обавља конспиративно и према проглашеним једним видом "Гандијевске грађанске непослушности" према овакве БиХ. Странка је окренута постигнутом и жељеном идеалу Републици Српској и није масовно и офанзивно излазила на изборе свесна чињенице да се на "окупираној" територији не може пуно урадити ако ниси у спрези по било ком основу са "окупатором" и не поштујеш (не) легалне (не) легитимне квази БиХ организације (ЦИК, СУД, РАК.....БиХ). Главне активности су прикупљање тачних информација, праћење и предвиђање ситуација око РС, патриотска медијска едукација грађанства и приправност за случај да нешто пође по злу, што се догодило два пута 2006. и 2008.године, где је СНС РС дала свој максимални допринос и жртву.
Управо 2006. године долази до покушаја промена Устава БиХ и драматичног нарушавања Дејтонског споразума од стране поборника унитаристичког концепта БиХ. У Вашингтону су 2006.г. Српски политичари потписали буквално еутаназију Републике Српске. До тада су сви политичари из само њима знаних разлога, на ниво БиХ пренели преко 50 дејтонских овлаштења и ингеренција Републике Српске.
Да су у Скупштини БиХ усвојене Уставне промене, потписане од стране политичара у Вашинтону Д.Ц., у присуству државног секретара САД (Споразум о измјени Устава БиХ), Републике Српске данас не би било. Као дежурни чувари-патриоте РС, ми смо у таквој ситуацији могли једино да нешто покушамо урадити полу-конспиративно преко Уставне комисије БиХ и њеног потпредседника (др Петар Кунић). Он је тада имао странку "Демократски форум", а био је посланик у парламентарној Скупштини БиХ. Део конспиративних чланова на челу са садашњим (2014.) председником Академиком доц. др Винком Перићем, придружује се Проф. др Петру Кунићу како би ојачали његову политичку снагу. Дотадашњи назив "Демократски форум", на предлог Винка Перића и његових добрих односа са политичким кумовима "Снага Србије" - Богољуб Карић, мења се у "Нова Снага Српске". Уз одличну политичко-правну стратегију на челу са Проф. др Петром Кунићем успели смо да допринесемо спасавања РС од тих Уставних промена, и њеног нестанка, први пут!.
СНС РС, је (за сада) "опредељена" за поштовање Дејтонског споразума и темељних Уставом и Дејтоном загарантованих права грађана РС. После овог опстанка РС, сматрали смо да је време припрема за неодложно постепено демократско укључење и централизацију свих фактора и ресурса јединствене сарадње, повезивања, наступа и заштите Укупног Српског националног корпуса на Балкану. Нормално је прво почети у Републици Српској у смеру Београда. СНС РС постепено хоризонтално појачава политичку активност ка коректној сарадњи са другим патриотским странкама у Републици Српској, а посебно са РСРС, ССРС, СРСРС, СНРС, СДС1990 Иворна и СДС-ом.

На препоруку "јаких", важних и стручних и конспиративних пријатеља (Винка Перића) из иностранства, редовна Изборна скупштина странке одржана је дана 01.06.2006. године у Бијељини, на којој је између осталог усвојен предлог председника г-Планинчића о његовом разрешењу због других патриотских и конспитративних обавеза. Скупштина је једногласном одлуком изабрала новог председника странке г-дина Винка Перића, тадањег истакнутог привредника и патриоту, унука солунског добровољца, магистра менаџмента, а данашњег Доктора наука из области безбедности и медија, Академика Руске међународне академије научних открића и проналазака (2010.) и Академика Срске краљевске асоцијација Академика инаоватора и научника (2011), рођеног у Кравицама код Братунца. Нови председник је судским решењем бр:080-0-Рег-06-000 403 од 09.06.2006. године и правно верификован за легално и легитимно заступање, политичко деловање и иступање у јавности.

Први програмски циљ Српске напредне Странке Републике Српске је "Постизање пуног националног, духовног, културног, економског и политичког јединства народа РС српског порекла", а други, демократска борба за самосталну независну државу истог народа. Како су се парламентарни избори за Скупштину РС 2006. ближили, то су први политички потези новог руководства били укрупњавање патриотске коалиције за очување и поврат назад 42 Дејтонске ингеренције РС. Како се одвијала политичка ситуација и које је активности СНС РС посебно 2008. године радила изнећемо аргументе касније. Да се СНС РС није посебно и специфично активирала, посебно 2008., данас вероватно РС-е неби било?. Ова реченица је мало препотентна али читајући између редова ће те се и сами уверити!.

14.06.2006. године потписан је први "споразум о уједињењу" и заједничком наступу на предстојећим изборима са "Радикалном странком Републике Српске" под заједничким именом "Српска напредна странка Републике Српске". Дотадашњи председник РС РС мр Миро Радовановић, по Споразуму о уједињењу, заузима место потпредседника СНС РС.

22.06.2006.године, у Бања Луци је потписан и други Споразум о заједничком тројном коалиционом деловању на предстојећим парламентарним изборима 2006. г. између:
1. Српска напредна странка РС - мр Винко Перић.
2. Српска странка РС -проф. Предраг Гуго Лазаревић и др Ненад Стевандић
3. Српска радикална стрнака РС - Миланко Михајлица
По овом коалиционом Споразуму предвиђено је да се на изборе 2006. изађе под именом и на заједничкој листи Српске радикалне странке РС. Предсједник коалиције је био Миланко Михајлица (СРС РС). Такође су предвиђена два коалициона савета и то: Политички савет коалиције на челу са председником проф. Гугом Лазаревићем (СС РС) и Економско-социјални савет са Винком Перићем (СНС РС).
По објављивању првих изборних прелиминарних резултата коалиција је прешла цензус у РС од 3.26% и то је значило да ће коалиција поред редовна два посланика имати и најмање још два са компензационих мандата на челу са председником СНС РС. Међутим каснијим наводно "доласком" гласова из иностранства и "политичким инжењерингом", нашој коалицији је смањен проценат испод цензуса који је са 3,26% оборен на 2,92% и коначни потврђени резултати за нашу изборну коалицију су слиједећи:
У Скупштини РС се налазе два члана наше коалиције и то:
1. Миланко Михајлица и
2. Грујић Ново.
После уласка у Скупштину и јако некоректног понашања Миланка Михајлице, Српска напредна странка РС се одмах од избора 2006.г. у даљем раду и деловању потпуно дистанцира и ограђује од њега и од Српске радикалне странке, коју он води.

Неке актуелности и активности 2006.г.
Прочитајте први документ из Вашинтона "Споразум о измјени Устава БиХ" има ли Републике Српске било гдје у том документу? Кад смо дошли до тог документа размишљали смо шта ми можемо сад, послије очитог губљења РС да урадимо. Поред интерне активности са Др Петром Кунићем потражили смо старе везе са Москвом и руководством Русије, јер је предсједник СНС РС мр сци. Винко Перић 1979-1980 похађао у Берлину (ДДР) школу за најновију компијутерску технологију Источног блока у школском центру "Роботрон" и тако упознао доста пријатеља из више земаља а посебно из тадашњег СССР-а.
Послије пар дана у РС стиже Николај Куријанович, Депутат и члан Комитета за безбиједност државне Думе Руске Федерације. Прочитајте други документ "Заједничку изјаву" коју је једино са нашом коалицијом потписао Николај Куријанович. Такође је делегација Русије гостовала уживо у програму "ВИКОМ" ТВ Бања Лука.

 
Видео! Видео! Видео!
Потпис заједничке изјаве
о заштити српских интереса
Николај Куријанович у Политичкој
арени " ВИКОМ " ТВ Бања Лука
Владимир Владимирович Путин на московској
паради поводом Дана победе 9. Мај
 
После повратка Николаја Курјановича у Русију и његовог обраћања Руској Думи, долази до активности Мнистарства иностраних послова Русије и до хитног одласка челног човека СНСД у Москву г-дина Милорада Додика.
Послије повратка из Москве, и нашег изношења истине у јавност о пренешеним овлаштењима, наступи лидера СНСД - Милорад Додик, су постали сигурнији са доста десном или патриотском орјентацијом. Ти ставови су дали великом броју грађана РС наду да ће он и његова велика политичка коалиција моћи нешто да ураде за РС, те су им дали велики број гласова на изборима 2006. Паралелно се покреће и куповина Рафинерије нафте у Броду од стране руске компаније, што је добро, јер ће нам браћа Руси помоћи сигурно бар око заштите својих пословних интереса.

ОПШТИНСКИ ПОЛИТИЧКИ ИЗБОРИ 2008.

2008. године је ПОЛИТИЧКА СИТУАЦИЈА У БиХ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПОНОВО КАТАСТРОФАЛНА. Одређене стране силе и лобији су тајно припремили и осмислили поновну еутаназију РС, али овог пута софистицираније. Већину главни патриота политичара РС су сменили или уциенили, или су сменама и хапшењем уплашили, или "лобирали", а у међувремену припремили у иностранству сатанизацију Републике Српске поводом Сребренице.
Шта се може у таквој ситуацији урадити? Рекло би се скоро ништа нормално и транспарентно. Остала је једина могућност добро осмишљене веома ризичне тајне стратегије "Др Дабић" управо оне стратегије какву странци употребљавају и коју је на ЕЦПД постдипломским студијама УН, добро научио Председник СНС РС-а Академик доц. Винко Перић. Уз консултације са страним конспитаривним пријатељима и велику финансијко-политичку штету СНС РС-а, ВИКОМ РТВ и Председника СНС РС Академика доц. др Винка Перића, та се стратегија по практичним резултатима показала веома квалитетна и успешна јер је после инплементације ове стратегије (годину дана) Амерички амбасадор јавно и званично рекао да је "РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕУПИТНА". Такође су заустављени преноси даљњих Дејтонских овлаштења са РС на БиХ.

Српска напредна странка Републике Српске је специфична, посебна и у свом деловању и мисији, се разликује од других. На бази генералне стратегије "Др Дабић", разрађени су и конкретне подстратегије и оперативни планови рада. Прво је урађена SWОТ анализа (Јун 2008.) општинских избора и припремили први део стратегије за општинске изборе 2008. године. На овим општинским изборима, не сме бити први и основни циљ улазак у скупштину број одборника, већ сасвим нешто друго, од вишег интереса за РС?. Најбитнији ресурси и системи са којим планирамо радити су: властити медији, поштен и коректан контакт и разговор кандидата за одборнике са грађанима, по систему од куће до куће. Нису рађени јавни скупови, билборди ни наступати на другим медијима. Нисмо нудили поклоне нити новац, као ни обећавали све и свашта. Били смо потпуно различити од других, али веома коректни, честити и поштени што већ унапред знамо да је то политичка мисија на Балкану скоро немогућа али?. Програм странке и одборнике смо представљали искључиво путем ВИКОМ РТВ и личним контактом и разговором у грађанским домовима.
     - За овај политички експеримент и постизање главног циља, смо одабрали три општине јер ће тачност података бити сигурнија и највећа, а контрола процеса и утицаја извеснија. Такође, веома популарни електронски медији Виком радио и Виком ТВ покривају потпуно све три општине и свако их радо гледа.
    - Потребна нам је укупна анализа са тачним подацима за израду озбиљне стратегије за неке следеће изборе, до када ће се у Србији добро позиционирати СНС РС и та рефлексија би требала да се пренесе и на РС.
     - Максимално дозвољеном употребом и утицајем електронских медија у промоцији скривене идеје кандидата и странке, најбитнији је ресурс са којим рачунамо и са којима се улази у политичку борбу. ВИКОМ није био проблем али други медији су требали одрадити свој планирани део кроз обавезно законско представљање. Да би смо постигли главни циљ, био нам је потребан јак упитан политички "инцидент", као "тројански коњ", који би изазвао унитарне организације ЦИК, РАК и СУД БиХ, из блискоисточног Сарајева на челу са директорима "бошњацима" муслиманима, да изврше националну сатанизацију "удар", етноцид или културоцид према српској култури, медијима, грађанима у оквиру СНС РС и ВИКОМ-у (Србима), што су и веома добро урадили. По великом Нјегошу "удар нађе искру у камену". Та наша искра или фид бек (медијиски и политички) је био одличан и успешно је завршио политички посао око спаса РС. Данас (2014.) имамо Републику Српску неупитну, али окупаторске претензије Бошњака и даље постоје.
     - На листу за одборнике поставили смо већину незапослених, поштених, честитих људи који никада нису били у политици, сматрајући да ће их гласачко тијело прихватити најлакше јер је већина њих у истој лошој економској ситуацији као и већина гласача. Тако би бар мало помогли и у рјешавању проблема незапослености, јер ко уђе у општину имаће солидну плату следеће четири године.
     - ВИКОМ РТВ је направио пар патриотских спотова из области Српске културе тј. народне музике повезане са тренутном актуелном ситуацијом, етнографијом, историјом, традицијом православља, највеће популације која треба да гласа. ("СКЛОНИТЕ СЕ С ПУТА" "РАДОВАНЕ СРПСКИ СИНЕ" "СИГУРНА БУДУЋНОСТ")
     - На листу смо ставили и мањи број најпопуларнијих медијских личности које свако познаје (ТВ водитељица Анђела Перић, Радио водитељ Петар Вуковић).
     Удружење приватних послодаваца РС, као партнер СНС РС, је путем ВИКОМ РТВ, расписало оглас да се јаве незапослени људи са бироа који желе да раде четири месеца, а да имају посао и плату следеће четири године.

Погледајте видео

За Градишку општину се јавило око 50 кандидата. После појашњења о каквом се конкретном послу ради и до краја времена за пријаву кандидата остало је или финално је тај посао прихватило 26 грађана плус три особе из медија (које сви знају: Анђела Перић, Петар Вуковић и Јованка Лукић).
Проблем је био носиоца листе. Ту би требала бити особа која би добила највише повјерења на бази сличности и у конкуренцији осталих политичких субјеката. Прво смо се договорили са Проф. др Гојком Савановићем, бившим Министром у СДС-овој влади РС, и потпредсједником СНС РС. Због повољног развоја ситуације, (пар мањих партија би њега тј. нашег СНС РС кандидата подржали), наш први договор је требао да се претвори у нови уговор о његовој кандидатури за начелника Српске напредне странке РС у општини Градишка. Тај предлог г. Савановић, после консултације са "неким", није прихватио.
Као другу варијанту, за носиоца листе смо договорили са г. Радом Габрићем, познатим привредником, (истина старог централистичко-комунистичког система), али познатог код народа јер је био директор шумског газдинства и помагао је људима. У почетку је све било ок, док га нису излобирали Социјалистичка партија и он је прешао код њих на листу. "Комуниста остаје вечито комуниста".
На крају је одлучено да носиоц листе и тридесети члан на одборничкој листи буде мр сци. Винко Перић, који је Предсједник СНС РС, успјешан привредник и предсједник приватних послодаваца РС. (уочи пријаве листе ЦИК-у једна се особа разболела. тако да смо пријавили 29 одборника у Градишци).
У Дервенти смо пријавили листу са дипл. политологом г. Данилом Живанићем као носиоцем листе, а у К. Дубици са г. Зорић Миланом као пољопривредником.
Значи у Градишци смо имали, модерног и стручног европског привредника, у Дервенти политолога, а у К. Дубци пољопривредника.
Поред предизборне активности прихватали смо иницијативе странкама око разних врста коалиција и сарадње. Сви су осим СНСД-а спремни за коректну сарадњу. Договорени и потписани споразуми СНС РС су следећи: Са СДС-ом за заједничке кандидате за начелника општина Градишка, Србац и Дервента. Са СДС-ом 1990 изворна је потписан споразум о подршци наше листе СНС РС у Градишци, Дервенти и К. Дубици за компензацију у Бања Луци, а са Српском народном радикалном странком РС о подршци листе Српске напредне странке РС такође у Грдишци и Дервенти, а компензирано за Добој, Шамац и Брчко.
Излазак грађана на изборе је велики проблем. Грађани сматрају да ништа немогу промијенити. Било је потребно емитовати мало провокативнији спот да би изашли што смо и успјели, јер се догодила велика разлика од прошлих избора када је изашло око 16.000 гласача, а сада је изашло око 25.000 гласача.

Неке од политичких активности у току предизборне кампање.

Погледајте видео Погледајте видео Погледајте видео Погледајте видео

СНС РС - 2008
Излазак на изборе

СНС РС
ОО Градишка

СНС РС & СДС Начелник Градишка СНС РС & СДС Начелник Србац СНС РС & СДС Начелник Дервента
 
Погледајте видео Погледајте видео Погледајте видео Погледајте видео
СНС РС & СДС 1990 Изворна - Споразум СНС РС & СНРС РС
Споразум
СНС РС & СДС Конвенција Србац СНС РС Финална медијска конвенција 2008.

ПОСЛЕДЊИ ДАН ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ?.


Погледајте видео

Погледајте видео
Управо, када смо мислили да нам главни циљ неће бити остварен, догоди се "ПРАВИ УДАР".
"ЦИК" Централна изборна комисија
БиХ, са директором Суадом Арнаутовићем на 56. сједници одржаној 02.10.2008. године доноси тенденциозно сатанизирајућу одлуку против Српске Напредне Странке Републике Српске и њеног предсједника мр сци. Винка Перића. Предсједника СНС РС по хитном поступку кажњавају са 10.000 КМ и уклањају га са изборне листе у Градишци. Ову не правоснажну одлуку јавно објављују сви медији 03.10.2008. године, уочи дана ћутње.
(Ту информацију злоупотребљавају чланови изборних комисија као и чланови других странака разгласивши неинформисаном народу да је СНС РС потпуно укинута и да се не може гласати за њу тако да додатни подциљ или други мање битан циљ улазак у власт, није остварен?).
"Удруженим злочиначким БиХ организацијама" ЦИК, РАК и СУД БиХ овај мали удар није био довољан (као и нама Србима) па су додатно због "Др Дабића" и наводног истог разлога додатно казнили и ВИКОМ радио и телевизију са додатних 20.000 КМ. Апелациони СУД БиХ у експресном поступку (два дана) потврди ове казне. Пошто нисмо одмах потрчали платити казне СУД БиХ блокира све и приватне и службене рачуне и отме силом преко 30.000 КМ плус око 6.000 КМ камата, као у америчким филмовима.
Са другог аспекта посматрано толико глупости око "разлога кажњавања" нисмо имали ни у најцрњем времену комунизма. Замислите казне, зато што је носиоц листе Винко Перић одобравао, наздрављао у музичком ТВ споту, са особом која је личила на др Дабића, и која је уз српску патриотску пјесму рекла следеће: “Ми смо пуно учинили да свијет призна наше право на државу. Сада се све више говори о праву на сувереност, праву на уједињење. Очекујемо да ће наредна година бити година дефинитивног успјеха српског националног програма, ослобађања и уједињења свих спрских држава”. Има ли ту ишта што вријеђа? Изазива насиље, мржњу, нетолеранцију наспрам других? Има ли ту ишта што није демократско? Има ли ту ишта лоше? Нормално, нема. Али одређеним србомрсцима из Сарајева смета све што је српско. У току цијелог предизборног периода једино је кажњен Србин Винко Перић и Српска напредна странка РС и Српска телевизија Виком, а шта све нису радили други њихови медији (ФТВ). Тај спот је направила и емитовала ВИКОМ ТВ која има свог главног и одговорног уредника. Тај аудио спот је легално издат од издавачке куће из Бијељине и ВИКОМ-у су дата ауторска права на емитовање. Тај спот се два месеца прије почетка предизборне кампање стално вртио. Унитаристичко-централистичка Босанско-Бошњачка Регулаторна агенција за комуникације БиХ је требала да прати рад свих медија и да укаже на пропусте, па ако се настави онда би било логично да покрене правни поступак. У нашем случају нити је било ко саслаушан, нити је ишта правно рађено, само су темпирано објавили одлуку. Када се зна ко су директори тих босанско-бошњачких организација (Суад Арнаутовић, Кемал Хусеиновић и Неџад Поповац) ништа нас не чуди. Ако буде правде бар у иностранству, тј. Стразбуру, очекујемо сатисфакцију за нанешену материјалну и нематеријалну штету. Да ствар буде још боља, ЦИК БиХ тајно у договору са Председником суда Бијељина (не Српске националности) без јавности и обавештења Укину СНС РС, тако да на даљње Изборе не можемо излазити док Уставни СУД или Стразбур не врате странку.
Узимајући у обзир чињенице о континуираној сатанизацији српског националног бића и РС у БиХ у постдејтонском периоду, као и активности разних "Силајџића" у иностранству у посљедње вријеме, неминовно се извлаче и констатују сљедећи закључци:
  • Да је ово био Етноцид и културоцид над СНС РС, ВИКОМ РТВ, Винком Перићем и српским народом, њиховом националном културом, историјом, знамењима, заставом, грбом, химном, части, поштењем и самом Републиком Српском.
  • Да су досадашњи политичари све у интересу мира или ко зна чега попуштали, удовољавали захтјевима из Сарајева, уз помоћ неких страних окупационих сила и преносили непроцјењиве вриједности и ингеренције са РС на БиХ, загарантоване Дејтонским мировним споразумом и гарантоване од највећих светских сила међу којима је и Русија са Србијом.
  • Да је ова одлука допринела и доводи стрпљење српског народа до дна, када су у питању сви односи и притисци из Сарајева. Више нема мјеста повлачењу, понижавању, правдању, доказивању, сатанизовању свега што је српско као и дефанзивном односу према Сарајеву.
  • Да се више не може попуштати јер је “харач” и “зулум” превелик. Њима даш прст, они хоће руку!
  • Да политичари РС више немају шта чекати, већ морамо сви кренути у демократску офанзиву ка самосталности РС или припајању матици Србији, јер су се и овим етноцидом показали свету какви су.
  • Да смо присиљени из Сарајева и морамо сви из РС без обзира на нацију, вјеру или било које друге поштоване различитости људи, кренути ка иницијативи о демократском мирном и културном референдуму о разграничењу.
  • У том контексту Српска напредна странка је 05. октобра 2008. послала свим Владама, амбасадама и пријатељима у свијету отворено писмо о покретању иницијативе за расписивање референдума у РС, те покренула "Гандијевске методе грађанске непослушности према БиХ и ФБиХ.
Погледајте видео
Отворено писмо
владама и амбасадама
у БиХ


"Боже правде"

Погледајте видео
Новинарка "Русија
Данас" у Виком-у

На вијест о драстичном кажњавању СНС РС и Винка Перића 04.10.2008. године из Москве је дошла Руска ТВ екипа “Русија данас” са којом је обављен разговор и изнијети аргументи са чињеницама о сатанизацији свега што је српско у РС и БиХ од стране Унитаристичко-централистичких-Бошњачко-Босанских окупаторских унитарних БиХ разних организација и агенција. Странци се заклињу у слободу медија, а њихови сателити у БиХ уништавају медије само једног конститутивног народа и РС. Говоре о демократији, а када само јавно размишљаш друкчије, нађу начина за осуду и напад као и изолацију. Говоре о законитости и праву, а драстично га крше и понашају се у неким случајевима и као терористи. Кажу да су у БиХ да очувају мир и помогну, а подржавају немир и понашају се окупаторски када је у питању Српски народ и све што је српско. Ово није речено политички, јер је ово нажалост тачно и истинито са безброј аргумената.

Политичка сатанизација Српске напредне странке РС, Виком РТВ и Винка Перића на овим општинским изборима 2008.г. од Унитаристичко-централистичких-бошњачко-босанских организација из Сарајева и нашој "ИСКРИ" од удара из Сарајева, које су осветлиле и странцима и народу комплетну ситуацију у БиХ, довели су после годину дана до НЕУПИТНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, која се чује и из уста Америчких званичника.

С обзиром да се ситуација у БиХ погоршава по свим питањима, а Американци и енглези финализирају активности ка финалу четвртог светског рата, странка се у даљем раду конспиративно припрема за те догађаје.

Српска Напредна Страка РС, на овакве изборе размишља како да изађе, јер се у још увијек окупираној "демократској" држави ништа честито и поштено патриотски неможе урадити. Јаке две политичке снаге у РС су СНСД и СДС и оне могу јавно да заштите ниво остварене самосталности и неупитност РС само ако буду патриоте, али заједно због виших интереса народа Републике Српске.
Када дође време веће самосталности РС и интеграција укупног Српског националног корпуса u "SRPSKI PIJEMONT", СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ је ту, увек будна не спава, и стално прима нове Српске патриоте у своје конспиративне мултилевел мреже и страначке редове!

IZBORI 2014

"Srpska napredna stranka RS" (1997.) je od konfesionalnih rivala (DIREKTORA Bošnjaka-Muslimana BiH Agencija i SUD-a) iz Sarajeva i CIK-a, 2008. na izborima, bez ikakvog razloga je ukinuta i nad njom je izvršen Etnocid i Kulturocid, koji je takav i naučno vepifikovan i po zapadnim normama je gori od genocida. Ipak Stranka je zadovoljna jer je od tada zaustavljn prenos ovlaštenja i ingerencija sa RS na BiH.
Mi konspirativni i javni članovi SNS RS na čelu sa Akademikom doc. dr Vinkom Perićem se na izborima 2014. godine pojavljujemo i pojačavamo "Partiju ekonomske i socijalne pravde"- PESP na čelu sa Prof. dr Emilom Vlajkijem, koji je sadašnji Potpredsednik Republike Srpske i kome SNS RS želi pomoći da dobije ponovo tu funkciju.
 
Predsjednik SNS RS - Akademik doc. dr Vinko Perić je postavljen za potpredsednika PESP i nosilac je liste u Izbornoj jedinici 2: Laktaši, Prnjavor, Srbac i Gradiška. Svesni da nemamo nikakve šanse za Škupštinu, jer je PESP u hendikepu (osnovana pred izbore 2014.), i nije imala vremena da se omasovi i da učestvuje u izbornom inženjeringu unapred dogovorenom. Ipak očekujemo podršku svih Naprednjaka i nesvrstanih građana u RS, posebno Emilu Vlajkiju. Prema nekim predviđanjima i eventualnih vanrednih situacija Emil Vlajki bi mogao biti Predsednik RS i u tom slučaju, na bazi rezultata rada i stručnosti g. Vinka Perića, upravo bi on mogao da najuspješnije vodi Vladu eksperata ili Nacionalčnog spasa Republike Srpske.
Akademik prof. dr Vinko Peić je svoju 100% uspješnu kompaniju VIKOM, bez ičije pomoći pokrenuo u prošlom vijeku u Austriji te do danas je podigao preko 40 uspješnih firmi, akcionarskih i dioničarskih društava. Zaposlio je preko 1.000 radnika u raznim svojim firmama, ali isključivo na bazi kvalitetnog rezultata rada i odgovornosti na poslu. 
Vinko Perić je sa svojim preduzećima do danas, kroz poreze i doprinose, legalno finansirao milionskim ciframa razne trutove u javnom sektoru i raznim vladama na Balkanu. Uz ova finansiranja javnog sektora, navodimo i nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske od početka kao dobrovoljca, višeg samostalnog inspektora
velikog donatora, finansijera, humaniste, do aktivnosti na prevazilaženju graničnih barijera za neophodne humanitarne i druge potrebe Republike Srpske, uvedene od strang faktora. Lično je pokrenuo 30.11.2013. i savremenu verziju Garašanina, o potrebi novog zajedništva na Zapadnom Balkanu pod nazivom "Srpski pijemont", što će najviše odgovarati i Evropi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                           
Почетна страна         Линкови        Адресар       Контакт